14 August 2012

UNTUKMU WANITA :)

ASSALAMUALAIKUM!!
hyeeeeeeeee :)
wahh.. lagi berapa hari nak raya..
kecoh la.. shopping, buat kuih raya,kemas kemas rumah...
raya sakan lah ye..
okay lah.. hari ini... terasa nak update blog..
and create satu motivation untuk para wanita..
wah!! HEBAT lah tu??
rasa nak sangat bagi nasihat dekat perempuan-perempuan,wanita-wanita,
girl-girl, dan sewaktu dengannya..
dapat inspirasi daripada pengalaman sendiri..
well... aku rasa bukan aku sorang je yang pernah lalui..
so.. WANITA!! please be carefull okay!!
carefull dengan apa??
LELAKI!!!
okay... tak semua lelaki sama.. right??
tapi.. tetap kena berhati-hati...
mulut mereka.... perghhh!! MANIS LIKE SUGAR!! 
janji.. melambung-lambung.... tinggi!!
kalah KLCC huhu.

haa... tengok la.. berapa tinggi KLCC ..
tapi.. janji mereka... lagi tinggi!!
wanita... buka mata..
jangan cepat cair!!!
okay.. bila ada perempuan yang cakap..
"tak ada lelaki..ingat perempuan tak boleh hidup ke?"
wah.. para LELAKI.. bangun!!
dan.. bantah serta merta..
perghh... hebat lah tuu??
kalau tak ada wanita.. lelaki boleh ke??
sedangkan.. ALLAH dah tentukan.. setiap manusia... ada pasangannya...
act.. kita.. saling memerlukan..
tapi.. kesian lah jugak..bila tengok lelaki yg betul-betul ikhlas..
tetap tak dipercayai.. well,, itu salah kaum anda yang suka mengecewakan wanita!
ada juga setengah lelaki yang jadi mcm tu disebabkan kecewa dengan wanita..
lumrah kehidupan kan?? sama je..
tapi.. kita tak boleh la nak judge orang sesuka hati ,,
sebelum mengenalinya...
yang penting.. berhati-hati..
yg perempuan pun... jangan lah buat perangai yg tak sepatutnya ..ok?
SO!!
perkara paling penting untuk wanita!!
TOLONG JANGAN SERAHKAN APA YANG TAK SEPATUTNYA KEPADA LELAKI!!
lagipun.. memang salah disisi agama!
kalau betul lah dia sayang dekat kau!!
mesti dia boleh bersabar sampai kahwin kan?
heee~
lain macam je...
Okay lah.. simple kan??
just nak share.. kalau taknak baca,..
tak apa..
mungkin korang dah tahu.. kan?

p/s:  mungkin ada yg cakap "macamlah kau perfect!"
       eh! sapa cakap? nobody perfect kan?? tak kisah lah apa kau nak cakap..
       ini cuma untuk pengajaran!!LELAKI.. jangan marah!! ini untuk mereka yg berkenaan sahaja!
       well, siapa makan gula.. terasalah manisnya. :)


BYEBYEBYEBYE :)












2 comments:

zulaiha zainal abidin said...

raja..boley jdy pakar motivasi lorh..hahaha:D

raja liyana raja azdi said...

hhahha... insyaalllah!!